Architectuur

Dennis van den Bosch, van Bureau 070, is de architect van Park de Zevenloft. Wat inspireerde hem, waar lagen de uitdagingen en hoe heeft hij ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat? Dennis vertelt. 

Het park

De villa's in Park de Zevenloft liggen in een fraai besloten hof dat autoluw is vanwege de cul de sac aan het einde hof. De woningen richten zich tot elkaar én tot het ruime groen eromheen. De kern van het gebied is een statige laan met bomen. Opvallend in de architectuur is de horizontale belijning, die wordt gevormd door de ramen, luifels, accenten en metselwerkbanden. Deze compositie is op elke woning toegepast met aandacht voor onderling verschil en detail, waardoor het gehele beeld samenhangend maar toch levendig is. Deze aandacht voor belijning komt ook terug in de raamverdelingen en roedes, wat extra detail geeft en spreekt tot de menselijke maat.  

Kleurgebruik

Het kleurenpalet van metselwerk in vanille, witte en donkerbruine tinten geeft het plangebied een duidelijk eigen karakter. Aansluitend hierbij worden de kozijnen, ramen en draaiende delen in een zachte grijstint uitgevoerd, welke een extra dimensie aan het ontwerp geven.  


Bureau070


Website


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring